Carrot Cake aneb Mrkvový dort
září 20, 2016
Korpus
(jako míra hrnek o objemu 200 ml)
· · 2 hrnky cukru krystal
·
0,8 hr oleje
·
5 vajíček
·
2 hr hladké mouky
·
1,5 kávové lžičky sody
·
sáček vanilkového cukru
·
1,5 kávové lžičky skořice
·
5 nahrubo nastrouhané mrkve
Tvarohový krém
·
2 měkké tvarohy (500 g)
·
1/2 hr cukru moučka
·
1/4 hr rozpuštěného a poněkud zchladlého másla
- Troubu předehřejte na 175 stupňů. Dvě dortové formy o průměru 16 cm vyložte pečicím papírem a vymažte máslem.
- Mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. V míse smíchejte cukr, vejce a olej. V další míse smíchejte mouku, sodu, skořici, vanilkový cukr. Opatrně vmíchejte do těsta. Nakonec přimíchejte nastrouhanou mrkev.
- Rozdělte těsto rovnoměrně do obou forem a ve vyhřáté troubě pečte cca 45 min. Vyzkoušejte špejlí, jestli už je těsto propečené i zevnitř. Nechejte úplně vychladnout.
- Připravte si krém. Smíchejte tvaroh s cukrem a pak zapracujte roztáté máslo. Přidejte kokos a vanilku a nechejte ztuhnout v lednici.
- Skládání dortu. Každý korpus rozkrojte v půlce, čímž získáte čtyři tenčí korpusy. Jsou-li vršky vyboulené, odřízněte je. Mezi korpusy natírejte vrstvu krému a skládejte na sebe, vždy dort shora trochu přitlačte, aby nikde nevznikly mezírky. Krémem potřete dort i zvenku a nechejte v lednici alespoň hodinu ztuhnout.
Já jsem mezi jednu vrstvu natřela ještě svoji oblíbenou domácí meruňkovou marmeládu.
Také jsem měla tužší tvarohy, tak jsem do krému přidala trošku mléka a bílého jogurtu.
1 komentářů
Máš skvělý papací web :)
OdpovědětVymazat